En nyt oikein tiedä mihin ketjuun jaarittelisin lihattoman lokakuun kokeiluistani, kun nämä ovat osaksi uutuustuotteiden testailua ja osaksi ruoanlaittoa, mutta laitetaan nyt tänne. Kuten toisessa ketjussa valitin, olen laiska arkiruoanlaittaja, joten tarvitsen nopeita ratkaisuja, joten niitä olen nyt yrittänyt kehitellä testaamalla uusia tuotteita.
Testasin muun muassa tällaista "
Superkulho"-reseptiä
Ruokaan tulee lempiraaka-ainettani parsakaalia chilillä ja valkosipulilla maustettuna, cayenne-pippurilla maustettua kikhernettä (cayennea maun mukaan - itse laitoin liikaa
) sekä Paulúns-merkkistä Superriisiä, jossa on riisiä, vihreitä linssejä, kurpitsansiemeniä ja kvinoaa samassa. Tuo Superriisi oli kiinnostava tuote, hyvänmakuinen ja ravitseva. Tätä voisin tehdä toistekin, vaikka aikaa menikin jonkun verran.
Tänään testasin Nyhtökaura-hampurilaispihvejä, melko uusi nyhtökauratuote ilmeisesti. Pihvit on valmiiksi maustettu mm. savuaromilla ja monilla muillakin mausteilla. Paistoin pihvin rasvassa pannulla ja laitoin valmiin hampurilaissämpylän väliin, lisäksi chilimajoneesia ja kurkkua ja salaattia, sekä toista tuotekokeilua: viipaleen pannulla (ilman rasvaa) paistettua Violifen Mediterranean Style Blockia.
Tämä välimerellinen palanen on vegaaninen juustonkorvike, joka pakkauksessa kehotetaan grillaamaan. Kannen kuvassa se näyttää vähän halloumilta. Maku ei valitettavasti ollut kyllä läheskään yhtä hyvä kuin halloumissa, joka on suosikkituotteitani. Joku juustomainen maku siinä kyllä oli, ei vain mitenkään hyvän juuston.
Tuotteen valmistuksessa on käytetty kookosöljyä, mikä ei kai ole kovin terveellistäkään. Hampurilaisen välissä se meni, mutta en ostaisi tätä toiste. Sen sijaan nyhtökaurapihvejä voisin ehkä ostaakin, ei nyt ihan rasvaisuusnautinnossa vedä vertoja lihapurilaiselle, mutta tässä ei ainakaan maistunut nyhtökauran pahimmillaan hernekeittomainen maku juurikaan.
Tässä kuussa en ole vielä saanut tehtyä erästä lempikasvisruokaani, johon tulee Tzay-merkkisiä chilillä ja inkiväärillä maustettuja soijapaloja (pakaste). Niitä on vain kovin vaikea löytää kaupoista, ei ole taas aikoihin näkynyt missään. Oikein hyvä kasvisruokatuote, maultaan sellainen, ettei tule oloa, että ajattelisi, että "ihan kiva, mutta broileri (jota nämä vähän muistuttavat) olisi ollut parempaa", vaan pidän näistä oikeasti. Tälle voin laittaa ihan reseptin, jotenkin tuntuu että olisin saattanut tämän laittaakin, mutta en nyt ainakaan löytänyt. Muokkasin reseptin alun perin jostain trendikkäästä kulhoruokareseptistä, jossa oli marinoitua lohta. Tein kerran sitä marinoitua lohta, ja se oli hyvää, mutta aikaavievää, tämä on yksinkertaisempi vaihtoehto. Olen tehnyt tätä monesti.
Trendikäs Tzay-kulhoruoka 1-2 hengelle
Tzay-soijapaloja, chili-inkivääri
riisiä, couscousia tai kvinoaa
1 avokado
kurkkua
valmista chilikastiketta
seesaminsiemeniä
Paista soijapaloja öljyssä pannulla niin kauan kunnes ne pehmenevät ja saavat vähän väriä. Jos syöt yksin, älä laita koko pussillista soijapaloja. Keitä seuraksi pakkauksen ohjeen mukaan couscousia, kvinoaa tai riisiä (tähän käy mitä sattuu kaapista löytymään). Laita kulhon pohjalle riisi, kvinoa tai couscous ja päälle soijapalat. Halkaise ja puolita avokado ja kaiverra lusikalla kulhoon. Leikkaa kurkusta haluamasi kokoisia viipaleita ja asettele nätisti kulhoon. Kaada päälle chilikastiketta ja vähän seesaminsiemeniä koristeeksi. Ota trendikkäästä kulhoruoasta kuva Instagramiin ja syö sitten vasta.