Lauta- ja korttipelit

Yleinen jutustelu tänne. Korvaa myös entisen kysyttävää -osion.

Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja marenkienkeli » La 11 Loka 2008 18:42

Lauta- ja korttipeleistä ei ole omaa ketjuaan, joten ajattelin, että sellainen tarvitaan ehdottomasti Fordelle. Millaisista peleistä pidät? Mikä on kaikkien aikojen paras peli? Mitä tulee pelattua eniten? Onko jokin uutuuspeli täyttä kuraa vai parasta a-ryhmää? Pelimuistoja, -arvosteluja ja muutakin lautapeleihin liittyvää keskustelua siis kehiin. :D


En yleensä pidä peleistä, jotka ovat ainoastaan tuurista kiinni. Omia aivojaan on saatava käyttää. Lempipeleissäni on kuitenkin myös jonkin verran merkistystä tuurilla.

Noin vuoden verran yksi lempipeleistäni on ollut Bang!. Meillä on pelissä ollut aina mukana lisäosa, joka monipuolistaa peliä. Parhaimmillaan peli on ehdottomasti isolla porukalla pelattaessa. 6 pelaajaa alkaa mielestäni olemaan oikeastaan minimi. Peliin mahtuu 7 pelaajaa ja jos on lisä osa, 8 pelaajaa. Hauska peli Sheriffin, apulaissheriffien, lainsuojattomien ja pettureiden välillä. Luodit lentelevät ja vainoharhaisuus vaivaa, sillä pelaajat tietävät alussa ainoastaan oman henkilöllisyytensä ja sen, kuka on sheriffi. Peliin vaikuttaa todella paljon tuuri, mutta silti se on todella hyvä peli. Suosittelen, jos on suurehko porukka, jonka kanssa on mahdollisuus pelailla. :superhymy:

Kavereitten kanssa olen pelannut viimeaikoina paljon Citadelsia. Hauska korttipeli, jossa on tarkoituksena rakentaa mahdollisimman arvokas kaupunki. Melko yksinkertainen peli, mutta todella mielenkiintoinen. Olen pelannut sitä 3-5 pelaajalla. Pelaajien maksimimäärä on 7. Tykkään kovasti. :D

Perheen kanssa olen pelannut usein Carcassonnea. Mukava peli, mutta meillä se on jo paisunut aika suureksi, sillä meillä on lisäosat 1-5. Tästä johtuen pelitkin venähtävät ja kestävät noin 1,5-2 tuntia. Tästä johtuen sitä ei tulekaan enää kovin usein pelattua. :( Peruspeliä voi pelata 2-5 pelaajaa. Jonkin lisäosan mukana tulee mahdollisuus kuudennen pelaajan mukana oloon.

Pari päivää sitten ostin Bohnanzan alias papupelin. :jami: Pelin idea eli papujen kasvattaminen ei kuulosta kovinkaan kiinnostavalta, mutta totuus on aivan toinen. Kerran olen Bohnanzaa pelannut ja heti oli pakko ostaa kyseinen peli myös itselle. Papujen istuttaminen, myyminen ja vaihtaminen on yllättävän koukuttavaa. Tykkään todella paljon. Tänäänkin olisi tarkoitus kasvatella papuja äidin ja veljen kanssa. :superhymy: Pelaajia voi olla 2-7, mutta ilmeisesti kaksinpeli ei ole lähellekään niin hauskaa kuin suuremmalla porukalla. Suosittelen tätä korttipelia lämpimästi. :)

Ja jottei viesti olisi pelkkää hehkutusta, täytyy todeta, että Talisman ei iskenyt yhtään. Monta tuntia kestävä peli (Taisimme pelata sitä lähemmäs 5 tuntia.) ja musta ainakin tuntui, etten voinut tarpeeksi vaikuttaa omaan pärjäämiseeni. Ehkä en ole tarpeeksi fantasiaseikkailujen ystävä. Toisaalta fantasiapeleistä pitävä ystävänikään ei pitänyt tästä pelistä juurikaan.
Ja kenelläpä, kellä
on vastaansanomista?
Avatar
marenkienkeli
labrakärpänen
 
Viestit: 5051
Liittynyt: Pe 02 Touko 2008 20:36

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Aurora B. » Ma 13 Loka 2008 11:43

Pelit :superhymy:

Lautapeleistä parasta maailmassa on Monopoly :D Afrikan tähti ja Inkan aarre myös on ihan ygösiä. Cluedo kans :ahihi: Cluedoa tosin en ole pelannut vuosiin, kun ei veljienmuksut vielä niin vaikeita pelejä ymmärrä. Tai vois kyllä kokeilla yhden kanssa, kun se jo osaa juonia Unossakin :tilt: Unokin on kivaa ajanvietettä.

Tällä hetkellä tulee aika pitkälti pelattua vain jotain helppoja Muumi-pelejä, kun useimmiten kanssakilpailijat ovat alle 6-vuotiaita. Yksi Afrikan tähden tyyppinen Muumi-peli tosin oli ihan kiva. Ja onneksi niitä tylsempiäkin pelejä on niin tuhottomasti, niin ei pääse ihan täysin kyllästymään pidemmässäkään pelisessiossa :p


Korttipeleistä ei tule pelattua kuin Black Jackia (meillä on hienot pelimerkitkin ja kaikkea :ahihi: ) ja joskus jotain ristiseiskaa. Hyvin harvoin kuitenkin. Ostin kyllä yhden korttipelikirjan, missä on kaikki tutut ja tuntemattomammatkin pelit. Ei ole vain tullut opeteltua... Niin ja se vanha kunnon Uno.


Hiprakassa on huisin kivaa pelata Aliasta :keijo: Kai se olisi ihan kivaa muutenkin, mutta en ole koskaan kokeillut, muuta kuin hiprakassa :virne: :o Samoin Rappakalja on ihan järkyttävän hauska, hiprakassa ja selvin päin, jos vain on nokkelaa peliseuraa :D Ikivanhaa Trivial Pursuitia me pelataan _aina_ jouluna. Pitäis varmaan päivittää jo kysymyksiäkin, ei voi aina muistaa, että "tällä hetkellä" pääministerinä on Kalevi Sorsa :virne: Uusia pelejä voisi noin muutenkin hommata :raps:
Kolo-golo-nay
Avatar
Aurora B.
 
Viestit: 1099
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 21:16

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja theia » Ma 13 Loka 2008 13:55

Pelaaminen on i-ha-naa! Oon niin voitontahtoinen luonne, että on kivaa päästä skabailemaan tutussa tahi tuntemattomassa seurassa.

Lemppareita on Alias (mä niiiiiin tajuun helposti yleensä mitä toinen selittää), jota pelaillaan usein - yleensä kaverin kanssa kaksistaan, harvemmin joukkueina. On tullut niin monia Alias-helmiä, jossa ehkä ei oo raksuttanut ihan kympillä..

kaveri: Tää mitä koulussa saadaan?
minä: Ruoka!!!
k: ...eikun se kun ne heput on siel eessä...
m: ai opetus....
"

"kaveri: Fisumyyjä?
minä: Baarimikko!!
k: Eikun se oikee...
m: ai kalakauppias...


Sitten pelaillaan Trivial Pursuittia, korttipelejä (lähinnä Seiskaa, Ristiseiskaa, joskus harvoin Shanghaita :sydän: , Stressiä), noppapelejä (Yatzy, kymppitonni), Suomi-tietopeliä juomapelinä, Huojuvaa Tornia (aka Jenga), juomapelejä korteilla..

Pelaaminen :sydän:
so weak and powerless.
Avatar
theia
Pahvi
 
Viestit: 3360
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 23:56
Paikkakunta: Sherwood

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Lyyra » Ma 13 Loka 2008 15:18

Lautapelit on mun yksi kaikkien aikojen lemppariharrastuksista. Jos ois rahaa ihan määrättömästi, tuhlaisin kaiken levykaupoissa ja lautapelit.fi:ssä. Ikuisen rahapulani takia en ole siis saanut vaatehuonettani vielä täyteen pelejä. Suosikkejani ovat Settlers of Catan, Risk, Samurai, Carcassonne, 6 Nimmt! ja monet muut. Onneksi Tampereella kaveripiirini on melkein yhtä pelihullua jengiä, joten peli-iltojen järjestäminen ei ole mikään ongelma. En ole pelannut sitten Suomesta lähtöni. Pelailua on ikävä.

Mulla ei oo mitään väliä voitanko vai häviänkö (paitsi Riskissä, joka paljastaa ihmisten todellisen luonteen), kunhan kaikilla on hauskaa. En voi sietää ihmisiä, jotka vetää herneen nenään kun sattuvat häviämään jossain pelissä.

Siitäkin huolimatta rupes pikkasen hiertämään kun pelattiin taannoin entisten kämppisten kanssa Munchkinia, ja kaikki pelikaverit liittoutu mua vastaan enkä saanut sen ensimmäistä pistettä ennen aamuneljää, useamman tunnin pelin jälkeen, jolloin kaikki sitten halusivat mennä nukkumaan. Tosi v*n reilua. Ei siis ollu mitenkään riemastuttava ensikosketus tohon peliin. Sanoinkin jo miljoona kertaa, että eikö vois vähän sääliä, että pääsis ees kunnolla sisään peliin, mutta ei sitten. Mutta pöydässä olikin sitten tällainen "pakko aina voittaa muut ei saa mitään" -ihminen. No mutta eipähän tartte enää sen kanssa pelailla, heh. :virnu:

Mutta joo, tuo taitaa olla ainoa kerta kun muistan kunnolla vetäneeni hernekeitot nenään häviämisestä. Muuten tykkään vaan pelailla kavereitteni kanssa, ja paras (tai onnekkain) voittakoon!
Lyyra
Digipahuus
 
Viestit: 8187
Liittynyt: Su 27 Huhti 2008 02:56

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja marenkienkeli » Ma 13 Loka 2008 16:54

Aurora B. kirjoitti:Samoin Rappakalja on ihan järkyttävän hauska, hiprakassa ja selvin päin, jos vain on nokkelaa peliseuraa :D

Voi, Rapakalja (alkuperäisen nimi kirjoitetaan muistaakseni yhdellä p:llä) on aivan huippu peli. :superhymy: Itse en ole ollut koskaan humalassa sitä pelatessani, mutta aivan mahtavia selityksiä on tullut, kun isä ja isän kaveri pelasivat tätä kanssamme melko tukevassa humalassa. Jostain kumman syystä heidän selityksensä eivät menneet läpi oikeina vaihtoehtoina. :tilt: Kun serkut ovat meillä käymässä, pelaamme usein Rapakaljaa. Itse olen aika huono kyseisessä pelissä, mutta ei se paljoa haittaa. Hauskaa on joka tapauksessa. :D

Riskiä olen pelannut kerran ja vaikutti mukavalta peliltä. Enemmän ulottuvuuksia peliin varmaankin kuitenkin tulisi, jos pelaajia olisi enemmän kuin kolme.
Ja kenelläpä, kellä
on vastaansanomista?
Avatar
marenkienkeli
labrakärpänen
 
Viestit: 5051
Liittynyt: Pe 02 Touko 2008 20:36

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Lyyra » Ma 13 Loka 2008 17:14

Joo Risk on parhaimmillaan 4-6 pelaajalla, mutta kerrassaan eri hauskaa. Yhteen väliin pelattiin sitä joka viikko kavereitten kanssa, heh.
Lyyra
Digipahuus
 
Viestit: 8187
Liittynyt: Su 27 Huhti 2008 02:56

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Jorssi » Ma 13 Loka 2008 19:56

marenkienkeli kirjoitti:
Aurora B. kirjoitti:Samoin Rappakalja on ihan järkyttävän hauska, hiprakassa ja selvin päin, jos vain on nokkelaa peliseuraa :D

Voi, Rapakalja (alkuperäisen nimi kirjoitetaan muistaakseni yhdellä p:llä) on aivan huippu peli.
:kauhistunut: No ei kai. Mun hyllystä löytyy ainakin ihan se sinilaatikollinen versio pelistä ja kyllä siinäkin lukee Rappakalja. Eikös se sillon joskus 80-luvulla myyty Rapakalja ollut joku sananselityspeli, joka ei siis ole sama kuin tuo Rappakalja.

Rappakalja on kyllä loistopeli. Muita lautapelejä, joista tykkään on Risk, Alias, Alfapet, Hotel, Afrikan tähti ja erinäiset tietopelit (varsinkin Trivial Pursuit) sekä se yks peli, jonka nimeä en muista, oiskohan ollu joku Brainiac tjsp.

Noppapelejä en pelaa oikeastaan kun Yatzya, joka on hyvässä seurassa joskus ihan mukavaa.

Korttipelejä pelaan aika paljon (olettaen, että joku pelaa niitä kanssani). Pelatuimpia ovat mm. huutopussi, Shanghai, marjapussi, ristiseiska, seiska, Uno, Skip-Bo, Jehu, ryöstö, rupsu, tikki, kymppi, Casino, hertta, pata, Black Jack ja Texas hold'em.

Lisäks joskus on tosi hauskaa pelata muistipeliä.
"Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies." - Red (The Shawshank Redemption)
Avatar
Jorssi
 
Viestit: 3276
Liittynyt: Ti 29 Huhti 2008 11:29

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja shaana » Ma 13 Loka 2008 20:25

Rappakaljaa olen yrittänyt pelata vain siinä kuuluisassa laitamyötäisessä, pelattiin pullonkorkeilla baarissa ja kaikki ainakin nauroivat katketakseen, taisi se hauskaa sitten olla. :virne:

Lautapeleistä rakkain lienee Trivial Pursuit :hymyhali:, sitä tulee pelailtua sopivaan seuraan sattuessa kyllä. Pelkästään kysymysten kysyminenkin tuottaa iloa, ja muille on mukava aiheuttaa hämmästystä kaikella ihmeellisellä tiedolla. Monopoly ja Alias lienee sitten ne seuraavat pelit, Alias menee humalaspäissäänkin, Monopoly on raakaa peliä. Systerin kanssa tuota Monopolya tulee kylläkin harvoin, mutta kuitenkin pelailtua. Lapsena ja edelleenkin tykkään myös Muuttuvasta labyrintistä. :D

Korttia olen pelannut aivan penskasta asti. Mulla ei kauheasti ole ollut kavereita joiden kanssa pelata (en usko että liittyy mitenkään siihen faktaan, että pentuna saatoin paiskata korttipakan pitkin kämppää hävittyäni :jaaha: ), mutta systerin kanssa tätäkin tulee vielä tänäkin päivänä läiskittyä esmes paarissa. Monta hemmetin hyvää peliä on päässyt unohtumaan, en esimerkiksi muista yhtään miten china hand meni. :raps: Eniten tulee pelattua casinoa, laistoa, ryöstöä, ristiseiskaa ja paskahousua milloin milläkin säännöillä. Pasiansseja pelaan normin lisäksi kello- ja pyramidipasianssia. Pokeria en ole oikeastaan koskaan oppinut pelaamaan. Korttipelien yksi vaikeus lienee samojen pelien eri nimissä, yhdellä pelillä kun voi olla montakin nimeä ja eri säännöt ovat luku tietenkin erikseen..

Noppapeleistä en tiedä muuta kuin Yatzyn :D Aivan huippua ajanvietettä sekin. :hymyhali:
Aurinko, sinä sanoit kun katselimme kuuta.
Avatar
shaana
Kuivaliha
 
Viestit: 1539
Liittynyt: To 24 Huhti 2008 23:19
Paikkakunta: Hangessa.

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Jorssi » Ma 13 Loka 2008 20:38

Tuli tuosta Yatzysta vaan mieleen Stewie and Brian.

Lisäks mä unohin ihan kokonaan mainita, että kännissä pelataan kavereiden kanssa usein Magic the Gatheringia. Selvinpäin se ei oikein mene, mutta kännissä yllättävän hupaisaa.
"Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies." - Red (The Shawshank Redemption)
Avatar
Jorssi
 
Viestit: 3276
Liittynyt: Ti 29 Huhti 2008 11:29

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja marenkienkeli » Ma 13 Loka 2008 21:17

Jorssi kirjoitti:
marenkienkeli kirjoitti:
Aurora B. kirjoitti:Samoin Rappakalja on ihan järkyttävän hauska, hiprakassa ja selvin päin, jos vain on nokkelaa peliseuraa :D

Voi, Rapakalja (alkuperäisen nimi kirjoitetaan muistaakseni yhdellä p:llä) on aivan huippu peli.
:kauhistunut: No ei kai. Mun hyllystä löytyy ainakin ihan se sinilaatikollinen versio pelistä ja kyllä siinäkin lukee Rappakalja. Eikös se sillon joskus 80-luvulla myyty Rapakalja ollut joku sananselityspeli, joka ei siis ole sama kuin tuo Rappakalja.

Piti soittaa äidille ja tarkistaa, jonko pelimme nimi todella Rapakalja. On se. :virnu: Rapakaljassa annetaan sana, jolle on kehitettävä mahdollisimman hyvä selitys. Rappaaja kirjoittaa kortista oikean vastauksen lapulleen. Kun jokainen on keksinyt jonkin selityksen sanalle ja palauttanut lapun rappaajalle, rappaaja tarkistaa, ettei kukaan tiennyt oikeaa vastausta. Jos tiesi, lappu poistetaan. Muut laput luetaan satunnaisessa järjestyksessä. Sitten pitäisi arvata, mikä vaihtoehdoista on oikea. Jos kirjoittaa lapulleen oikean vastauksen, saa 3 pistettä. Jos arvaa, mikä vastausvaihtoehdoista on oikea, saa 2 pistettä. Jos joku veikkaa keksimääsi selitystä, saat 1 pisteen.

Kuinka paljon tämä eroaa Rappakaljasta? Olen pelannut Rappakaljaa kerran kuutisen vuotta sitten. Eikös se ole muuten suunnilleen sama, mutta sananselitysten lisäksi on muun muassa elokuvan juoni -gatekoria ja joku lakijuttu? Vai muistanko ihan väärin? :riips:
Ja kenelläpä, kellä
on vastaansanomista?
Avatar
marenkienkeli
labrakärpänen
 
Viestit: 5051
Liittynyt: Pe 02 Touko 2008 20:36

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Jorssi » Ma 13 Loka 2008 21:24

marenkienkeli kirjoitti:
Jorssi kirjoitti:
marenkienkeli kirjoitti:
Aurora B. kirjoitti:Samoin Rappakalja on ihan järkyttävän hauska, hiprakassa ja selvin päin, jos vain on nokkelaa peliseuraa :D

Voi, Rapakalja (alkuperäisen nimi kirjoitetaan muistaakseni yhdellä p:llä) on aivan huippu peli.
:kauhistunut: No ei kai. Mun hyllystä löytyy ainakin ihan se sinilaatikollinen versio pelistä ja kyllä siinäkin lukee Rappakalja. Eikös se sillon joskus 80-luvulla myyty Rapakalja ollut joku sananselityspeli, joka ei siis ole sama kuin tuo Rappakalja.

Piti soittaa äidille ja tarkistaa, jonko pelimme nimi todella Rapakalja. On se. :virnu: Rapakaljassa annetaan sana, jolle on kehitettävä mahdollisimman hyvä selitys. Rappaaja kirjoittaa kortista oikean vastauksen lapulleen. Kun jokainen on keksinyt jonkin selityksen sanalle ja palauttanut lapun rappaajalle, rappaaja tarkistaa, ettei kukaan tiennyt oikeaa vastausta. Jos tiesi, lappu poistetaan. Muut laput luetaan satunnaisessa järjestyksessä. Sitten pitäisi arvata, mikä vaihtoehdoista on oikea. Jos kirjoittaa lapulleen oikean vastauksen, saa 3 pistettä. Jos arvaa, mikä vastausvaihtoehdoista on oikea, saa 2 pistettä. Jos joku veikkaa keksimääsi selitystä, saat 1 pisteen.

Kuinka paljon tämä eroaa Rappakaljasta? Olen pelannut Rappakaljaa kerran kuutisen vuotta sitten. Eikös se ole muuten suunnilleen sama, mutta sananselitysten lisäksi on muun muassa elokuvan juoni -gatekoria ja joku lakijuttu? Vai muistanko ihan väärin? :riips:
No noin mä vähän muistelinkin. Se on kuitenkin varsin eri peli, koska siinä Rappakaljassa on tosiaan muitakin kategorioita kuin vaan tuo yks. Mutta turha kai tällasista asioista on kiistellä. Hyviä pelejä kumpainenkin.
"Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies." - Red (The Shawshank Redemption)
Avatar
Jorssi
 
Viestit: 3276
Liittynyt: Ti 29 Huhti 2008 11:29

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja damn » Ma 13 Loka 2008 23:24

Pelit :superhymy: .
Etenkin isosiskon kanssa tulee aina pelailtua paljon lauta-ja korttipelejä, sekä toistemme luona, että baareissa. Meidän kantapaikka on tosi kiva baari, jossa toiminta keskittyy lähinnä eri peleihin. Pelaillessa on kiva ottaa samalla vähän olutta.
Useimmiten tulee pelattua Skippoa, Bogglea, Trivial Pursuitia, Heitä sikaa, Kimbleä, Afrikan tähteä, Menolippua, Scrabblea tai Aliasta. Itse en ole koskaan erityisemmin pitänyt Aliaksesta, mutta kaikki muut haluaa aina pelata sitä. Muuten nuo kaikki pelit ovat mukavia.
Isosisko vaan on kaikessa ihan ylivoimainen kun se on niin fiksu ja kaiken lisäksi uskomattoman onnekas. Hauskaa miten reilu parikymppisenäkin isosisko rökittää koko ajan pikkusiskoa ja näyttää kuka on kingi :D .

Tulevaisuudessa haluaisin oppia enemmän korttipelejä. Niiden opettelu on jäänyt aina aika vähäiseksi ja olen enemmän seurannut sivusta kun muut pelaa niitä. Vaihtelu virkistäisi, ei aina jaksaisi samoja pelejä.
Fail, fail again, fail better.
Avatar
damn
 
Viestit: 1504
Liittynyt: Pe 08 Elo 2008 14:59

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Pascal Lemoix » Ti 14 Loka 2008 12:52

Aurora B. kirjoitti:Pelit :superhymy:

Lautapeleistä parasta maailmassa on Monopoly :D


Komppaan tätä :D

Itse pelaan Monopolia SNES-emulaattoria vastaan ja olen NIIN murtanut sen algoritmin. Tätä voi pelata kai jossain muodossa netissäkin. Yhtä katoin, mutta se pyysi luottokortin numeroa, joten en antanut :epäilevä:

Sitten, kun Aukku on tehnyt omansa, pomojensa ja Helsingin-pomojensa työt, niin hän voisi linkata tähän sellaisen "helppo tyhmimmällekin" -tyyppisen linkin, kuten oli sen ADBlockinkin kanssa. :aukku:
"Kulkuset", "kulkuset" riemuin helkkäilee!
Avatar
Pascal Lemoix
 
Viestit: 5051
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 00:54
Paikkakunta: L, Espoo

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Aurora B. » Ti 14 Loka 2008 14:36

:o:

Täällä voi ainakin pelata online-Monopolya ilmaiseksi. Joskus testasin guestina, kesti kauan ladata peli ja menee vähän liian nopeasti tietokoneen vuorot, mutta kyllä sitä huvikseen jonkun aikaa kliksutteli. Lisäys: Niin tuollahan voi siis pelata oikeitakin pelaajia vastaan, ilmeisesti, en ole testannut tosin. Voisi joskus kokeilla, kun on aikaa :D

SNES-emulaattori? :o:
Kolo-golo-nay
Avatar
Aurora B.
 
Viestit: 1099
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 21:16

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Gaffa » Ti 14 Loka 2008 16:00

Monopoli on maailman paras peli.
Rakastan muutenkin lauta- ja korttipelejä. Ennen pelasin niitä melko paljon, mutta jotenkin se on jäänyt.
Mieleni kyllä tekisi pelata, mutta minkäs teet, kun ketään muuta kaveripiirissäni ei tunnu kiinnostavan.
Tosin, korttipelejä olemme pelanneetkin, mutta lautapelejä ei.
Avatar
Gaffa
 
Viestit: 154
Liittynyt: Su 27 Huhti 2008 19:00
Paikkakunta: Vantaa

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Yabba » Ti 14 Loka 2008 17:28

Aurora B. kirjoitti:SNES-emulaattori? :o:

Asiaan sen tarkemmin tutustumatta tarkoittaa noin 99%-varmuudella vanhan 16-bittisen Super Nintendo konsolin toimintaa "matkiva" tietokone ohjelma, jonka avulla voi pelata kyseisen konsolin pelejä (joko erillisen kasetinlukijan kautta tai ladattujen rom-tiedostojen kautta) tietokoneella :virne:
Minä lähden Pohjois-Karjalaan / vaihdan farkut verkkarihousuun
kotiseudulle Pohjois-Karjalaan / juon kaljaa auringon nousuun"
Avatar
Yabba
 
Viestit: 2090
Liittynyt: Ma 28 Huhti 2008 21:31
Paikkakunta: Karhunpäässä

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Pascal Lemoix » Ke 15 Loka 2008 13:14

Aurora B. kirjoitti:
Täällä voi ainakin pelata online-Monopolya ilmaiseksi. Joskus testasin guestina, kesti kauan ladata peli ja menee vähän liian nopeasti tietokoneen vuorot...


Kiitos taas. :D Näyttäisi olevan sentään joku tolkku tuon ohjelman kaupankäynnissä. Kaksi peliä kokeilin ja vasta toisen voitin... :p Graafisesti sekavahko ja nopeus oli vähän siinä rajoilla, miten ehtii seurata, mutta alkoi se sitten sujua.

Joskus pelattiin serkkupoikia vastaan lautaversiota ja muutaman siirron jälkeen toinen huomautti, että voisko vähän hidastaa, kun nappulat, tontit ja rahat vaan viuhuu eikä mitään ehdi tajuta. :virne: Pelattiin just siihen tyyliin, että kun toinen heittää Sörnäisten asemalla 7, niin toinen nostaa suoraan Sattuma-kortin ja sanoo siitä esimerkiksi "ristisana" tai "korvaukset" eikä siten, että ensin töpötetään se nappula ruutu kerrallan sinne Sattuma-ruutuun ja sitten vasta kortti, joka luetaan kokonaan.
"Kulkuset", "kulkuset" riemuin helkkäilee!
Avatar
Pascal Lemoix
 
Viestit: 5051
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 00:54
Paikkakunta: L, Espoo

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja dubb » Pe 17 Loka 2008 11:42

Kaikkein lämpöisimmät lautapelimuistot on vietetty varmastikin Riskin parissa. Hirvittävää taktikointia ja salaisia sopimuksia. Vielä jos onnistui voittamaan maailmanvalloitustaktiikalla, niin se kruunasi pelisession. Vanhan Riskin säännöt ovat mielestäni uusia paremmat.

Korttipelipuolella lämpimimmät muistot tulevat puolestaan Magic The Gathering -maailmasta. Kortteja vaihdeltiin ja mitä erilaisimmilla pakoilla pelailtiin yläasteen sekä lukion kultaisina vuosina. Tulipa sitä tarkastettua pari kertaa myöskin jotkin piirimestaruuskarkelot paikallisella nuorisotalolla. Pakan luominen oli todella mielenkiintoinen prosessi aina suunnittelusta ja korttien hankinnasta itse pakan ensimmäisiin testipeleihin. Omat kuvionsa tulivat puolestaan uusien sarjojen, korttien, ominaisuuksien ja sääntöjen seuraamisesta.

Viime aikoina on tullut pelailtua pariin otteeseen Guillotinea, sekin vallan hauska peli ja taitaa muuten olla myöskin Magic The Gatheringin luoneen Wizards of the Coast -yhtiön tuote. Ideana siis mestata Ranskan vallankumouksen aikaan aatelisia ja napsia heidän päistään pisteitä. Toimintakorteilla voidaan vaikuttaa mestausjonon järjestykseen ja muihin pelitapahtumiin sekä näin myös siis itselle tulevaan pistesaldoon.
Avatar
dubb
 
Viestit: 48
Liittynyt: La 24 Touko 2008 12:48

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Nugat » Pe 17 Loka 2008 18:43

Monopoli on ollut ehdoton ykkönen elämäni aikana. :D Aina riitti innostuneita pelaajia mukaan ja se taitaakin olla ainoa peli, missä meillä on osat suht tallessa. Herranjumala. Missähän mun monopoli on!? Se on hävinnyt! :kauhistunut: Ei. Pakko sen on jossain olla. Siitä on vuosia kun on tullut pelattua. Täytyykin pistää sukulaislapset järjestykseen ja riviin kun tulevat seuraavan kerran kylään.
Aliasta olisin aina halunnut pelata, mutta siinäkin oli kivempi jos oli paljon porukkaa. Siis enemmän kuin kaksi. Labyrintti oli myös hauska peli ja mieleen tulee myös Hugo-lautapeli. Shakkia pelasin paljon veljeni kanssa, ja olisin pelannut enemmänkin, mutta se vaatii niin paljon aikaa ja keskittymistä etteivät monet sitä halunneet pelata.
Sitten sellainen peli oli kova juttu pitkän aikaa, missä... ööh... perinnönhimoiset sukulaiset yrittivät ratkaista tätinsä/mummonsa murhaa ja samalla listivät toisiaan johdattelemalla muita pelaajia kartanon ansoihin kuten takkaan, kirjahyllyn huterille tikapuille, kristallikruunun alle, portaisiin ja ja ja.... simpura en muista pelin nimeä! Siihen peli laudalle vielä "rakennettiin" kartanon sali ja se sivu seinä, missä oli takka. :D Kissakin perinnönhimoissaan listi ihmisiä.

Toinen peli jonka nimeä en muista, oli jokin kiinalainen? juttu, missä ratkottiin myös murhaa. Tai jotain? :O: Mieleen tulee sana Peking tai jotain. Yritin googlettaa, mutta vajavaisella muistilla ei nyt tärppää. Kenties joku hahmottaa? :hullu:

Näin "vanhempana" olen keskittynyt enemmänkin korttipeleihin, siksi varmaan en näytä noita lautapelejä oikein muistavan. Seiskaa, ristiseiskaa, maijaa, paskahousua, fuskua, stressiä, viimeistä tikkiä, nälkää, sikaa, aasia, casinoa, chinaa.... Harmi että pienenkin tauon jälkeen unohtaa säännöt ja niistä saa aina peliä aloittaessa tapella. :virne: Pitäisi joskus kirjoittaa ohjeita muistiin. Se on hauska huomata, että joka kylässä on aina vähän eri säännöt. Siksi on usein suoritettava aloituskeskustelu ennen pelin aloittamista.

Mähän käytän hymiöitä kuin pisteitä lauseissa. :hullu:
OwthebluddyellshudIknow?
Avatar
Nugat
Liisa ihmemaassa
 
Viestit: 1712
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 16:32

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja lumikukka » La 18 Loka 2008 12:26

Nugat kirjoitti:Toinen peli jonka nimeä en muista, oli jokin kiinalainen? juttu, missä ratkottiin myös murhaa. Tai jotain? :O: Mieleen tulee sana Peking tai jotain. Yritin googlettaa, mutta vajavaisella muistilla ei nyt tärppää. Kenties joku hahmottaa? :hullu:


Pekingin mysteerit. :) Meillä oli tuo aikoinaan. Hmm, täytyykin kysäistä porukoilta, löytyykö se vielä niiltä jostain arkistojen kätköistä.

Yksi ehdottomista suosikeistani on Muuttuva Labyrintti. Eräällä kaverillani oli aikoinaan kyseinen peli ja sitä tulikin pelattua hänen kanssaan hyvin usein. Peli varmasti on hänellä vieläkin tallessa. Vitsi, nyt iski kauhea hinku päästä pelaamaan Muuttuvaa labyrinttia! Hmm, pitäisiköhän käydä peliostoksilla.... :raps: Muita lapsuuden suosikkipelejä olivat ainakin Afrikan tähti, Alfapet, Alias, Kimble ja Pekingin mysteerit.

Tällä hetkellä kotoa löytyy Monopoly, shakki/mylly/tammi ja Trivial Pursuit. Trivialia on hauska pelata illanistujaisissa, mutta olisi kiva saada uusia kysymyksiä jostain. Omani on muistaakseni vuodelta -95. Jossain vaiheessa tuli pelattua Trivialia niin usein, että muisti osan kysymyksistä ulkoa. :virne:
Avatar
lumikukka
 
Viestit: 434
Liittynyt: Su 27 Huhti 2008 19:57

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Suvi » La 18 Loka 2008 20:47

Pelit :sydän:

Korttipeleistä tulee aina mieleen kesämökkeily. Siellä olen ehdottomasti viettänyt ehdottomasti hauskinta aikaa
korttipelien parissa. Varsinkin pienenä tuli pelattua kaikenlaisia pelejä, joiden nimiä ja sääntöjä en enää edes
muista. Nykyisin vakkareita ovat seiska, ristiseiska ja china hand. (Vai mikä sen virallinen nimi nyt onkaan?)
Meillä se on ollut ihan eri niminen. :virnu: Ja siihen peliin tiedän myös useita eri sääntöjä. Sitten ollaan pelattu
ainakin stressiä ja gamesia (vai Jamesia :riips:), mutta ne vaativat nopeutta, joten en niistä oikein tykkää. :p
Ja sitten muistan joskus pelanneeni sikaa,mutta en muista yhtään sen sääntöjä.

Isän kanssa ollaan myös pelattu viimeistä tikkiä, kingiä ja muistaakseni casinoa. Mutta kun niitä on pelattu
vain kerran vuodessa (juurikin mökillä), niin isä joutuu selittämään ne säännöt joka kerta uudestaan. :p
Ja muistan, että seiskalla pelattiin hirveästi korttia välitunneilla. Silloin vakkari taisi olla fusku (tai kusetus
vai mikä se nyt oli?), mutta siitä en ole koskaan oikein innostunut. Mitäs muuta... Kyllähän näitä korttipelejä
tulee mieleen, kun vähän miettii, mutta osa ei ole niin kivoja, että niitä jaksaisi mainita.

Ja lautapeleistä suurin suosikkini on ehdottomasti Trivial Pursuit. :D Ihanaa päästä pätemään jossain. :virne:
Mökillä tätäkin olisi kiva pelata, mutta siellä on pelistä versio, jonka kysymykset ovat vuodelta 1981. Itse omistan
jonkun Millennium-version, joka olisi muuten ihan ok, mutta kategoriat ovat ihan vääränlaiset. Alias on kiva, ja
Monopolya tuli aikoinaan paljonkin pelattua. Muistan myös, että Muuttuvasta labyrintistä ainakin pienenä tykkäsin.
Omistin siitäkin jonkun erikoisversion, tai on se vieläkin jossain. Kimble on hyvä kesälomamökkipeli: Siinä ei tarvitse
ajatella ja koko pelin voi tuoda laiturille, eikä tarvitse pelätä, että mikään nappula tms. lentää tuulen mukana.

Pelien pelaaminen hiprakassa on kieltämättä hauskaa. :virne: Yksi kaveri halusi yhteen aikaan aina pelata heidän
kotipippaloissaan lautapelejä. No, heillä onkin kivasti kaikkia erilaisia pelejä. Varmaan olen unohtanut suurimman osan
lautapeleistäkin.

Ja sitten on tietenkin kivointa, jos on hieman isompi porukka pelaamassa. Kaksistaan se ei ole ihan niin hauskaa, mutta
joissain peleissa kahdellakin osallistujalla pärjää. Neljä olisi kuitenkin ehkä vähimmäismäärä.
Tilttiin meni myös ihminen.
Avatar
Suvi
Keijodemoni
 
Viestit: 6460
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 02:25
Paikkakunta: savuinen, sumuinen kaupunki

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Nugat » La 18 Loka 2008 20:56

lumikukka kirjoitti:
Nugat kirjoitti:Toinen peli jonka nimeä en muista, oli jokin kiinalainen? juttu, missä ratkottiin myös murhaa. Tai jotain? :O: Mieleen tulee sana Peking tai jotain. Yritin googlettaa, mutta vajavaisella muistilla ei nyt tärppää. Kenties joku hahmottaa? :hullu:


Pekingin mysteerit. :)


Sehän se. :D
Ai jos tuon sais jostain joskus hommattua iki omaksi.
OwthebluddyellshudIknow?
Avatar
Nugat
Liisa ihmemaassa
 
Viestit: 1712
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 16:32

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja marenkienkeli » Su 19 Loka 2008 02:24

Suvi kirjoitti: Kimble on hyvä kesälomamökkipeli

Kimble. :umpfh: Sain siitä yliannostuksen ollessani joskus yläasteella TET:issä lastentarhassa. Sen viikon aikana pelattu Muumi-kimblen määrä (pahimmillaan muutama kerta päivässä) oli aivan liikaa. Sen jälkeen en ole muistaakseni kyseistä peliä pelannut.

Korttipelejä tulee jonkin verran pelattua. Muun muassa Koiraa, Risti seiskaa ja Casinoa. Ja Cribbagea olen pelaillut jonkin verran (ja siihen mulla on myös pelilauta pisteidenlaskua varten)..
Ja kenelläpä, kellä
on vastaansanomista?
Avatar
marenkienkeli
labrakärpänen
 
Viestit: 5051
Liittynyt: Pe 02 Touko 2008 20:36

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Dnd » Su 19 Loka 2008 03:40

Tein ala-asteella puusta kiinalaisen shakin. Se on eräs parhaita tietämiäni lautapelejä. Pelaajia täytyy olla parillinen määrä ja tarkoitus on saada omat nappulat vastustaja alueelle, ennen kuin vastustaja saa omansa pelaajan alueelle. Pelissä liikutaan joko yksi pykälä kerrallaan tai vastaavasti "hyppimällä" omia ja vastustajan pelinappuloita hyväksikäyttäen. Toisen hyppyradan voi tukkia laittamalla omia nappuloita sopivasti väliin. Mukaansa tempaava peli.
Onko olemassakaan kokonaista totuutta?
Avatar
Dnd
Outo marsilainen kivi
 
Viestit: 1725
Liittynyt: To 01 Touko 2008 04:37
Paikkakunta: Kaukana poissa

Re: Lauta- ja korttipelit

ViestiKirjoittaja Pascal Lemoix » Su 19 Loka 2008 15:24

Suvi kirjoitti:Ja sitten muistan joskus pelanneeni sikaa,mutta en muista yhtään sen sääntöjä.

Silloin vakkari taisi olla fusku (tai kusetus
vai mikä se nyt oli?), mutta siitä en ole koskaan oikein innostunut. Mitäs muuta... Kyllähän näitä korttipelejä...


Sikaa pelataan siten, että korteista tehdään aluksi sellainen rinki (kuvapuoli alaspäin), joka kai edustaa sitä sikaa. Sitten siihen keskelle käännetään yksi kortti, sanotaan että se on ruutunelonen. Sitten pitää löytää ruutu tai nelonen sieltä ringistä. Ja taisi saada lyödä toisen kortin, jos sai sopimaan. Eli ensin patanelonen ja sitten patajätkä ikään kuin omista. Tavoitteena päästä korteista eroon ja vika on sika. :virne:

Me pelattiin tuota Ristiseiskaa nimellä Kiusa, Fuskua pelattiin myös joskus, mutta ei mielellään, koska korttien piilottaminen saattoi aiheuttaa taittuneita tai revenneitä kortteja. Yleisimmin pelattiin Maijaa ja Norria ja myöhemmin tulivat sitten tikkipelit kuten Marjapussi (jossa hauskinta oli termi "mennä Porvooseen"), Herttamisääri, Bismarck ja itse Bridge.

Fuskuhan menee siten, että aluksi jaetaan kortit, sitten yksi lyödään keskelle ja näytetään (vai sanotaan?), mikä se on, vaikka herttaässä. Sitten muistaakseni siihen lyödään herttaa kuvapuoli alaspäin muina miehinä, kunnes joku epäilee. Jos epäilijä käräyttää oikein, joutuu fuskannut pelaaja nostamaan koko siihen asti pelatun pakan. Jos kortti on oikea, nostaa epäilijä koko mällin. Kerralla saa lyödä useamman kortin, jos sitä ei havaita. Niin ikään kaikki muu fuskaaminen on sallittua (kuten käynti jääkaapilla ja jättää puolet korteistaan sinne jääkaappiin :virne: ). Kunhan ei vaan jää kiinni. Pelin lopussa kortteja voi löytyä pitkin matonalustoja ja sohvatyynyjen välistä. :tilt: Rupesi naurattamaan, kun tosiaan tätäkin muisteli.
"Kulkuset", "kulkuset" riemuin helkkäilee!
Avatar
Pascal Lemoix
 
Viestit: 5051
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 00:54
Paikkakunta: L, Espoo

Seuraava

Paluu YleistäPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa