ja uskoisin että siitä saa kevyemmän makuista, jos käyttää rasvatonta maitoa. Yksi vaihtoehto voisi
olla tietty laiha kaakao, etenkin jos täytteeseen tulee myös Mariannea. Jotain sokeritonta hedelmä-
mehua voisi myös kokeilla, vaikka laimennettuna. En ole kokeillut, mutta pitäisi kyllä testata miten
nämä maustetut kivennäisvedet toimisivat, esim. BonAquan vadelma. Pelkkää maitoakin jotkut käyttää.
Hellapoliisissa lukikin jo, mitä meinasin ehdottaa normi vispikerman tilalle, eli Vispiä. Se on kuitenkin
maultaan hieman kevyempää kuin normikerma ja vissiin vähärasvaisempaakin reilusti. Rahkallakin voi
tietty keventää, kun laitat puolet sitä ja puolet kermaa - jos siis äidin maku kestää moisen.
Vähemmän makean täytteen voisi taikoa itse pakastemarjoista vaikkapa. Sokeroimattomia vadelmia,
jotkut tykkää mansikan mausta suklaan kera tai miksei joku sekoituskin. Jos pelkkä marja tuntuu liian
löysältä, niin hitunen liivatetta tai hillosokeria joukkoon. Sitruunamehutilkalla voi lisätä kirpakkuutta.
Mainitsemasi aprikoosi toimii varmasti suklaan kanssa (vrt sacher), mutta joku sokeroimaton, hiukan
hapahko omenakin voisi käydä. Tyrni voisi olla aika erilainen vaihtoehto! Sokerin määrää voi kaikissa,
täytteissä ja päällisessä varmasti vähentää lisäämällä hiukan aitoa vaniljaa sisältävää sokeria. Tulee
makua, muttei äklömakeutta.
Purple kirjoitti:*jää odottamaan suklaa-asiantuntija Rullan ilmaantumista paikalle*
Mä kyllä kääntäisin tän kunnian vielä Kermukalle, mutta sillä on nyt muita sutinoita, että koetetaan paikata...