Keksiviikon keksinmaistelukerho

Re: Keksiviikon keksinmaistelukerho

ViestiKirjoittaja L-S » Su 19 Touko 2024 12:25

Florenci sugar biscuits

Florenci-keksit ovat ukrainalaista alkuperää ja niitä saa kuulemma ainakin joistain S-ryhmän kaupoista. Näitä oli tarjolla, niin sain maistettua jopa pari. :keijo:

Keksissä on hauska kuvio/muoto, kuin kaksi kahdeksikkoa kietoutuneina yhteen. Päällä on sokerihippusia. Tämä on erittäin peruskeksi, mutta kuitenkin perus-Marie-keksiä maukkaampi. Sokeri tuo kivan lisän, ja keksin maku on hennon vaniljainen. Sopii erittäin hyvin iltapäiväkahvin kanssa arkipäivänä. Jäin miettimään, että onko tämä Ukrainassa kovinkin suosittu keksi ja olisi Suomeen tulleiden ukrainalaisten toivetuote, vai mikä lie syy siihen, että näitä on S-ryhmä ottanut valikoimiin.

Arvosana 5/10
Ei itkeä saa, ei meluta saa, Sakis voi tulla ikkunan taa!
Avatar
L-S
Tohtoripissis
 
Viestit: 3979
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 21:23
Paikkakunta: Kotona

Re: Keksiviikon keksinmaistelukerho

ViestiKirjoittaja Kumkvatti » Su 26 Touko 2024 13:08

Dumle Corn Cakes

Tykkään maissi- ja riisikakuista ihan maustamattominakin, kuin myös erilaisista makuversioista. Styroksirakenteessa on jotain koukuttavaa. Suklaapäällysteisiä en ole ennen maistanut, mutta nämä ovat ihan sellaisia kuin voi kuvitella. Vasta-avatusta paketista heti syötynä ensimmäinen kappale on hauska elämys, maissikakkuhöttö sulaa suklaan alta suuhun kuin Dumle-öylätti ja rakenne on ihan täydellinen. Suolakinuski toimii aina, kiva lisä perusdumlen makuun ja tehostaa myös popkorni-efektiä. Seuraavana päivänä ja varsinkin nyt useamman päivän jälkeen loput ovat ehtineet ilmankosteudesta nahistua, joten rakenne ei ole enää niin miellyttävä ja suuhun sulava vaan vähän sitkeä ja pureskella täytyy. Näissä nahistuminen ei ole eduksi, toisin kuin juustonaksuissa, jotka ovat parhaimmillaan nahistettuna. :keijo: Luulen että tässä on syy pieneen pakkauskokoon, nämä kannattaa syödä kerralla ja heti eikä säilytellä yhtään. Periaatteessa näille laadun kannalta optimaalisin olisi varmaan yksittäispakkaus, mutta koska niitä ei tueta, kaksi ja neljä lienee ihan hyvä kompromissi.

Pisteet tuoreena 9/10, nahistuneena 6,5/10.
Avatar
Kumkvatti
yybersalama
 
Viestit: 450
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 14:29

Re: Keksiviikon keksinmaistelukerho

ViestiKirjoittaja L-S » Su 26 Touko 2024 18:48

Kibaya kirjoitti:Viennese Dream Cocoa - Kaakaokeksi suklaatäytteellä.

Pyörähdin ympyrätalon S-marketissa ja keksihyllyssä törmäsin uutuuskekseihin. Oli tämä kaakaokeksi ja vaniljakeksi suklaatäytteellä. Otin itselleni suklaakeksin, sillä epäilin valkoisen paketin olevan valkosuklaata jossain muodossa.


Itse puolestani ostin Viennese Dream vanilla -keksejä jokin hetki sitten. Yritin itse asiassa etsiä S-kaupasta lisää Florenci-keksejä, koska olisin halunnut niitä kotiinkin, mutta niitä ei ollut, joten päädyin testaamaan uutuutta.

Vaniljakeksissä ei ole mielestäni valkosuklaata, ainakaan sitä ei mainita ainesosissa. Täyte on suklaanmakuista, mutta keksi on tässä vaalea. Paketissa mainostetaan, että se on voilla leivottu, minkä ehkä mausta huomaakin, siinä on jotain kotitekoisen ja hienostuneen oloista. Tämä koskee nimenomaan keksiä itseään, täyte on ehkä aika perus suklaakeksitäyte, sellainen epämääräinen, josta ei oikein tiedä mitä ainesosia siinä on. SIlti aika pliisu keksi kokonaisuudessaan. Kyseessä on Stockmann Herkku -tuote, joten siihen nähden keksin tylsyys on pettymys, koska Stockan Herkku on sentään yleensä tarkoittanut jotain arjesta korkeampaa elämystä. :keijo: Sinänsä tyyliltään keksi varmaan tosiaan sopisi Hyacinth Buckéen kahvipöytään. :keijo:

Ei silti pahoja, mutta en ehkä ostaisi toiste. Pisteet 5/10.
Ei itkeä saa, ei meluta saa, Sakis voi tulla ikkunan taa!
Avatar
L-S
Tohtoripissis
 
Viestit: 3979
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 21:23
Paikkakunta: Kotona

Re: Keksiviikon keksinmaistelukerho

ViestiKirjoittaja Kumkvatti » Su 02 Kesä 2024 14:50

Viennese Dream Vanilla

Itse tykkään hulluna voikekseistä, siis sellaisista vaaleista murenevista ja suussa sulavista peruskekseistä, joissa oikea voi maistuu ja tuoksuu. Näissä keksi on pitkälti juuri sellainen, ja välissä on tuoteselosteen mukaan oikeaa maitosuklaata eikä "suklaanmakuista täytettä". Suklaatäytteen vuoksi kokonaisuus pysyy rakenteeltaan aika hyvin kasassa eikä murene niin herkästi, tällä helteellä täyte on kyllä sellaista kuin suklaa nyt on vähän liian lämpimänä, eli vähän.. sitkeää. Vaikea helteellä analysoida, onko täyte tosiaan silkkaa suklaata vai onko seassa jotain pehmentävää rasvaa yms. Luulen että viileämmällä rakenne voisi olla mukavampi, jos suklaa olisi lohkeavammassa muodossa. Täytteen maku jää kyllä aika pliisuksi kun itse keksi on sen verran aromikas. Jos sokkona maistelisi, ei ehkä edes noteeraisi suklaan makua, mutta en kyllä tähän keksiin kaipaakaan mitään voimakkaan makuista täytettä. Vaniljan maku ei erityisesti nouse etualalle, mutta varmasti tuo mukaan tiettyä täyteläisyyttä. Keksi pehmentää mustakahvihörpyn mukavan maitoisaksi ja on kyllä kaikenkaikkiaan omaan makuuni oikein hyvä.

Täytyy disclaimerina todeta, että lakkasin juuri kynnet ja liuotinhaisut häiritsee keksin aistimista, joten perustan väitteeni muistikuviin eiliseltä ensimaistelulta. :keijo:

Pisteet 8,5/10. Voikeksi on voikeksi, mutta tarvitaanko täytettä vai ostaisinko seuraavalla kerralla mieluummin ilman?
Avatar
Kumkvatti
yybersalama
 
Viestit: 450
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 14:29

Edellinen

Paluu HuuhaaPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa