Keikkaraporttiröpötin!

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Pascal Lemoix » Ma 24 Touko 2010 11:44

Maija Vilkkumaa, Tavastia 22.5. 2010

Hieno keikka, tosi kova meno :p Ei ahdistavan täyttä, mutta silleen sopivan täyttä. Sain kahdesti osuman käsivarresta päähän, mutta niinhän käy kun toinen heiluttaa kättä ja toinen päätä :p Se nainen pyysi niitä osumia vielä musiikin tauottua anteeksi. Eihän siinä mitään.

Uusi levy (Kunnes joet muuttaa suuntaa) on kyllä tosi kova. Jopa niin, ettei se ole automaattisesti kovin levy sen ja sen jälkeen, vaan ehkä jopa kovin levy. Muutenkin on hauskaa, kun Maijalla on enemmästä ammentaa. Ja sit kun nää uudet biisit on vaan niin hyviä. :D

Setti:

Rouvakellari *
Liian kauan
Ingalsin Laura
Rock'n'roll *
Dingo&Yö *
Mun elämä
Ei
Mistä tietää että on *
Siihenks se jää *
Se ei olekaan niin
Viimeinen laulu *
Luokkakokous
Mä haluun naimisiin
Tähti
Lottovoitto *
Satumaa-tango
Totuutta ja tehtävää
****
Rakkautta, vaatteet, ruokaa *
Kristiina
Kesä

*Uuudelta levyltä
"Tunne ei koskaan valehtele."
-Jorma Uotinen
Avatar
Pascal Lemoix
 
Viestit: 5211
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 00:54
Paikkakunta: L, Espoo

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja SisterRay » Ti 13 Heinä 2010 11:38

Nyt on Belle & Sebastian nähty, kahdesti! Harvemmin minkään bändin kohdalla tulee semmoinen ehdoton pakko-pakko päästä katsomaan, mutta Belle & Sebbie on niistä yksi. Suomen keikkoja on joutunut odottamaan yli kymmenen vuotta, ja nyt pääsin vihdoin näkemään bändin, ensin Ruisrockissa ja sitten Tavastialla. Tietenkin, kuumimpana päivänä johonkin 50 vuoteen, muttei haittaa.

Ensin tuo Tavastian keikka, kun oli luonnollisesti festarikeikkaa pidempi. Mahtavan paljon vanhaa kamaa. Tigermilkin ja If You're Feeling Sinisterin biisit saivat itselle helpoiten tipan silmäkulmaan, vaikka vähän vähemmän menobiiseinä meininki katsomossa ei niin paljoa hurjistunutkaan. Ihan uusia biisejä tuli kaksi, ja loput olivat kahdelta uusimmalta levyltä, sekä The Boy With The Arab Strapilta tullee nimibiisi ja Sleep The Clock Around (joka oli aika käsittämättömän hieno). Päätin ennen keikkoja olla odottamatta mitään, kun bändi ei ollut keikkallut neljään vuoteen, eikä tiennyt mitä odottaa; uusia biisejä tulevalta levyltä + uusimpien levyjen hittibiisejä, vai tasaista kattausta vanhoista klassikoista uusiin. Tajusin myös, että bändillä on niin paljon itselle tärkeitä biisejä, ettei niitä mitenkään voi soittaa kaikkia :).

*I Didn't See It Coming
The State I Am in
Expectations
*Step into My Office, Baby
*I'm not Living in the Real World
*If You're Feeling Sinister
*Like Dylan in the Movies
Funny Little Frog
The Fox in the Snow
*Dog on Wheels
*The Boy with the Arab Strap
*If You Find Yourself Caught in Love
*I'm a Cuckoo
*Sukie in the Graveyard
Get me away from here, I'm dying
*Sleep the Clock around
---
*Judy and the Dream of Horses
Legal Man

Ruisrockissa tulleet biisit löytyvät tuosta listasta tähdellä merkittynä, lisäksi Stuart lauloi SIbeliuksen Finlandiaan perustuvan virren, Be Still, My Soul. Tavastialla lämppäsi ihan liian lyhyen setin melkeinpä Suomen mainioin yhtye Cats on Fire, joka sopi Belle & Sebbien kanssa yhteen erinomaisesti.

Muuten Ruisrockissa vierähti pelkkä sunnuntaipäivä, joka alkoi kovaäänisellä, junnaavalla ja mainiolla Joensuu 1685:llä. Sitten olikin melkeenpä taukoa omalta kohdalta tuonne Belle & Sebbieen, mitä nyt Anti-Flagin teinipunkkia vähän vilkaisin. Belle & Sebastianista piti kiirehtiä päällekkäin menneeseen Midlakeen, mutta ehdinpä kuulemaan Roscoen <3. Regina Spektorin aikana teltta oli täysi ja takki sen verran tyhjä, että tyydyin kuuntelemaan vähän kauempaa. Sitten olikin jo kotiinpäin lähtö. Kaiken kaikkiaan tuommoinen yhden päivän festarointi oli aika onnistunut kokemus, kun ei tällä iällä ilman hotellihuonetta varmaan enää pidempiä pätkiä jaksa.
Avatar
SisterRay
 
Viestit: 200
Liittynyt: Su 11 Touko 2008 20:07

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Pascal Lemoix » Ti 13 Heinä 2010 12:51

SisterRay kirjoitti: Ihan uusia biisejä tuli kaksi, ja loput olivat kahdelta uusimmalta levyltä, sekä The Boy With The Arab Strapilta tullee nimibiisi ja Sleep The Clock Around (joka oli aika käsittämättömän hieno).


Tunnetko yhtään TV-sarjaa "Teachers"? Siinähän tuo The Boy With The Arab Strap on tunnuskappaleena. Itse en varmaan pystyisi kuuntelemaan kappaletta ilman mielleyhtymiä.
"Tunne ei koskaan valehtele."
-Jorma Uotinen
Avatar
Pascal Lemoix
 
Viestit: 5211
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 00:54
Paikkakunta: L, Espoo

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja SisterRay » Ti 13 Heinä 2010 19:59

Pascal Lemoix kirjoitti:Tunnetko yhtään TV-sarjaa "Teachers"? Siinähän tuo The Boy With The Arab Strap on tunnuskappaleena. Itse en varmaan pystyisi kuuntelemaan kappaletta ilman mielleyhtymiä.


Onneksein ainoa Belle & Sebastian tv-mielleyhtymä on tämä: http://www.youtube.com/watch?v=DjETxfl0oHw
Avatar
SisterRay
 
Viestit: 200
Liittynyt: Su 11 Touko 2008 20:07

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Emilia » Ma 19 Heinä 2010 23:53

Jos tahdon laakean alueen ruokapaikkoineen ja baarikarsinoineen, menen festareille. Jos haluan nähdä ja kuulla bändin, menen klubille tai korkeintaan jäähalliin. Sylettää tollaset suurkeikkatapahtumat aina vaan enemmän. Mitään ei näe ja valoshowt kärsii yöttömästä yöstä. Kaisaniemessä ei edes kuullut kunnolla, kun seisoi vähän kauempana.

Ei valitettavasti pysty sanoo Musesta yhtään mitään. Oli kai se sit ihan hyvä, olis vaan pitäny olla eturivissä. Ei kai kuitenkaan ole tarkoitus, että kaikki on siellä. Pitäis se saakeli nyt kauempaakin kuulla, vaikkei mitään näkiskään. Samat olosuhteet oli jokunen aika sitten Green Daylla ja se oli noin kuusisataa kertaa kovempi. Nyt ei päässyt yhtään kiinni fiilikseen. Harmittaa, vaikka oletinkin etukäteen, ettei voi olla yhtä kova kuin viime lokakuun Areenan keikka.

Onneksi tulee taas talvi joskus ja keikat siirtyy sisätiloihin.
Elämän pienistä asioista kaikkein suurin on se,
joka pienuudellaan mullistaa elämämme loppuiäksi.
Avatar
Emilia
 
Viestit: 2931
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 15:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Pascal Lemoix » La 30 Loka 2010 01:29

Popeda 29.10. 2010, Tavastia

Ensimmäistä kertaa Popedan keikalla. Jäi harmittamaan Tammerfestistä kesällä, että olisi se pirun Popedakin kannattanut kotikentällä katsastaa. No nyt vahinko takaisin omalla kotikentällä.

Keikka alkaa varsin säntillisesti 21.30 (keskiyöltä alkaa disco :epäilevä: ) Maamme-laululla. Edessä ovat vanhat herrat Jyrki Melartin, Pate ja Costello, taaempana kiipparisti ja rumpali, joita en tunne. Melartin on pukeutunut lähinnä pyjamaa muistuttavaan asusteeseen. Patella on nahkatakki sisääntulossa ja ekan biisin. Pate aloittaa patemaisen virkeästi, kättelee eturivin ihmisiä, osoittaa kunnioitusta, moikkailee tuttuja. Hänen katseensa on huomattavan intensiivinen ja läpitunkeva. Vähän tulee epävarma olo, että mitä saakelia. Toivottavasti se ei huomaa mua. :hullu:

Setti alkaa kappaleella "Beibi on Y.L.P.E.E.", joka on sisällöltään aika vanhentunut. Tekstissähän pohditaan intiimialueen karvoituksen siistimistä ja "epäilet, voinko mä tehdä sen" Tosi rohkeeta silloin? :tipahdus:

Ilahduttavia kappaleita olivat "Lauri Moskovassa" ja "Mustameri ja mies". Edellinen on hassua kuulla ylipäätään, miten tämä voi olla mukana? Jälkimmäinen taas oli hieno kuulla ja muistuttaa omaankin mieleen. Uudelta levyltä tulee kappaleita, jotka tunnen pintapuolisesti tai en ollenkaan. Delilah on EDELLEEN mukana. Vetääkö edes T. Kansa sitä enää nykyään? Sukset ja Pitkä kuuma kesä (josta EI UNOHDU sanat) ja Komisario Peppone, totta kai.

Encoressa tulevat jopa Huumetta ja Da Da, jotka ovat toosi vanhaa kamaa. Ajalta ennen Costelloakin.

Välispiikkejä on harvahkosti. Jyrki Melartin tosin tuli kaapista ja tunnusti rakastavansa miestä - Elvistä. Popedan kanta syksyn kuumaan seksuaalikeskusteluun on se, että heteroseksi on kivaa ja siitä esimerkkinä soitettiin Repe ja Lissu. Bändiläiset esiteltiin ja loppuraitana Porilaisten marssi. Bilepohjainen keikka, ei tainnut montaa (yhtään?) slovaria olla. Tahdotko mut tosiaan jollain tavalla ehkä. Yleisö selkeästi vanhempaa kuin eilisellä Chisun keikalla (yllättäen :keijo: )

Että kaikkinensa ihan :peukku:

Lisäys: Myös "Tuntematon sotilas" oli hieno kuulla, lähes väreet menivät.
"Tunne ei koskaan valehtele."
-Jorma Uotinen
Avatar
Pascal Lemoix
 
Viestit: 5211
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 00:54
Paikkakunta: L, Espoo

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Maija » To 11 Marras 2010 23:20

Pascal Lemoix kirjoitti:Popedan kanta syksyn kuumaan seksuaalikeskusteluun on se, että heteroseksi on kivaa ja siitä esimerkkinä soitettiin Repe ja Lissu.


Uskokoon ken tahtoo. :virne:

Kuva
Avatar
Maija
 
Viestit: 1393
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 23:29

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja päivänpolttaja » La 11 Joulu 2010 02:46

Pe 10.12.2010, Martti Servo & Napander, Lutakko, Jyväskylä

Odotukset olivat korkealla, sillä näkisin hyväksi liveartistiksi kehutun Martti Servon yhtyeineen ensimmäistä kertaa. Martin ja Napanderin showtimen piti olla 23.00, mutta yleisöä valui sisään ja baarin puolelta sen verran hiljakseen, että keikka alkoi vasta 23.40. Siinä vaiheessa väkeä olikin jo mukavasti - ei mitenkään järjettömän paljon, mutta ei mitenkään vähänkään - ja tanssiksi pistettiin osin jo ennen esiintyjien lavalle tuloa. Silmiin pistävää oli selvä miesenemmistö yleisön joukossa.

Lopulta odotus palkittiin ja ensimmäiseksi saatiin kuulla eläytyvä tulkinta kappaleesta Tahdon tulla kotiin, Katjushka ja sitä seurasi Ufo tarjosi kaakaon ja Tunneihminen. Kaikki klassikot kuultiin setissä ja klassikkokamaa olivat tietysti myös Martti-sedän välispiikit saksofonin soitosta puhumattakaan. Erityisen korkealle tunnelma kohosi kappaleiden Rivimiehet hurraa, Sauna ja Hitti-Litti Litmanen aikana ja vielä erikseen yllättäen todella hyvin toimivanana on mainittava On kivaa olla tyttö. Välillä lavalle lensi yleisöstä ruskea pikkutakki, joka oli liian pieni Martille ja liian iso rumpalille, joka vaihtoi paikkaa Martin kanssa Pipopää-biisin ajaksi.

Kun varsinainen setti oli päättynyt iloisiin jälleennäkemisen toivotuksiin ja Martti kätellyt eturivin, lähti Servo ja Napander takahuoneeseen aplodien saattamana. Pian Martti spiikkasi bändin yksitellen lavalle encoreen, jonka loputtua hurmaantunut taputus ja huuto vielä jatkuivat sen verran, että vielä palasivat lavalle. Illan kruunasi siis vielä toinen encore, jossa kuultiin Mikä on kun ei taidot riitä?

Narikassa tuntui, että kaikilla keikalla olleilla oli ollut hauskaa. Omatkin odotukset tottavie tulivat täytetyiksi, jopa ylitetyiksi. Riensin yöbussiin kellon ollessa noin tasan yksi mahtavan hyvällä mielellä. Ainoana hyvin pikkuriikkisenä miinuksena on sanottava, että välillä vieressä sattui olemaan muutama turhan humalainen tyyppi, mutta onneksi se kesti vain parin-kolmen kappaleen ajan.
Meillä on kuule kaikilla rajoitteemme. :keijo:
päivänpolttaja
 
Viestit: 1033
Liittynyt: Su 26 Huhti 2009 22:58

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja päivänpolttaja » Su 12 Joulu 2010 12:42

La 11.10.2010, Herra Ylppö & Ihminen + CMX, Pakkahuone, Tampere

Saapuessani paikalle vähän ennen yhdeksää kiemurteli Pakkahuoneelle pitkä jono, joka kuitenkin liikkui yllättävän nopeasti. Päästyäni saliin tuli Herra Ylppö pianisteineen melkein välittömästä lavalle. Olen kyllä kuunnellut jonkin verran Maj Karmaa ja Ylppöä ja Ihmisiä, mutta Ylppöä en ole minkään kokoonpanon kanssa livenä aiemmin nähnyt. Hän esitti balladiversioina ymmärtääkseni muutaman Maj Karman vanhan biisin ja sitten pari kappaletta, jotka tulee levyttämään Ihmiset-yhtyeen kanssa sähkökitaraversioina.

Pääesiintyjän tullessa lavalle ja Kivisen kirjan lävähtäessä käyntiin oli selvää, että isoon saliin tulisi tiivis ja korkea tunnelma. Olin valinnut paikakseni melko lailla yleisön keskikohdan sekä vaaka- että pystysuunnassa, ja siitä oli hyvä seurata toimintaa. Kivistä kirjaa seurasi Taistele. Tuntuu kuin Taistele olisi tehty varta vasten konserttitilannetta varten. Ennustan, että siitä tulee seuraavina vuosina osa CMX:n keikkasettien peruskalustoa. Uuden levyn biiseistä kuultiin Taistelen lisäksi Auringon kultainen kaupunki, Linnunrata, Sateenkaaren pää ja Kappaleina. Ainoaksi välispiikiksi taisi jäädä Yrjänän toteamus toisen kappaleen jälkeen: "Tämä on meidän kiertueemme viimeinen keikka. Saa nähdä, mitä tapahtuu. Luultavasti ei mitään." Muutamia hienoja yllätyksiä oli setissä, joista suurin oli Neljäs valtakunta. Linnunhampaankin kuulin nyt livetilanteessa ensimmäistä kertaa.

Mitä tulee bändin jäseniin, niin Rasion esiintymisessä on tapahtunut iso muutos aktiivisemmaksi yleisökontaktin suhteen. Nyt Rasio oli oikeasti koko lavan näkyvin hahmo, mielestäni siis jopa enemmän ja vahvemmin esillä kuin Yrjänä. Rasio liikkui paljon, ilmeili ja otti melkein koko ajan kontaktia yleisöön. Yrjänän laulu taas ei mielestäni ollut tänään erityisen hyvää, mutta molemmat kitaristit olivat todella kovassa vedossa.

Jälleen tuli huomattua, miten CMX:stä tekee hyvän livebändin mielestäni juuri se, että materiaalissa on niin paljon tahtimuutoksia sisältäviä biisejä, joiden aikana voi sekä rokata että tunnelmoida. Tässä valossa esimerksiki Meidän syntimme toimi mielestäni nyt paremmin kuin kertaakaan aiemmin. Loppua kohden salin tunnelma hulppeni entisestään. Herra Ylppö hyppäsi lavalle laulamaan Halmkronan mikrofoniin Palvelemaan konetta-kappaleen viimeisen kertosäkeen. Encore taas sisälsi kappaleet "Matti" ja Pyörivät sähkökoneet, joten nämäkin tuli nyt kuultua ensimmäistä kertaa.

Olipahan elämys! Miten tämän jälkeen voi enää jatkaa arkielämää?
Meillä on kuule kaikilla rajoitteemme. :keijo:
päivänpolttaja
 
Viestit: 1033
Liittynyt: Su 26 Huhti 2009 22:58

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Lyyra » Su 12 Joulu 2010 13:57

Oho Matti! Eihän sitä soiteta koskaan.
Mitäs, Päivis, tykkäsit Pakkiksesta? Musta Pakkis on :hymyhali: .
Lyyra
Digipahuus
 
Viestit: 8187
Liittynyt: Su 27 Huhti 2008 02:56

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja päivänpolttaja » Su 12 Joulu 2010 15:06

Lyyra kirjoitti:Oho Matti! Eihän sitä soiteta koskaan.
Mitäs, Päivis, tykkäsit Pakkiksesta? Musta Pakkis on :hymyhali: .


Pakkiksella kaikki oli suurta!
Meillä on kuule kaikilla rajoitteemme. :keijo:
päivänpolttaja
 
Viestit: 1033
Liittynyt: Su 26 Huhti 2009 22:58

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Lyyra » Ti 18 Tammi 2011 11:07

Godspeed You! Black Emperor ja Lau Nau eilen Kulttuuritalolla. :vanhan_forden_liekki_hymiö_tähän_x3: (edit: hynis löytyi: Kuva Kuva Kuva ) ( :riips: olikse toi? - kuolo vois lisätä tän mein varastoon? :kauriinsilmät: )

Illan aloitti suomalainen yhden naisen ihme Lau Nau, jolla oli mukanaan jouhikkotaituri Pekko Käppi. Ymmärtääkseni pääesiintyjät olivat nimenomaan toivoneet Lau Nauta lämppäämään, ja hänellä onkin tulossa pitkähkö Pohjois-Amerikan kiertue tänä keväänä. Olin tutustunut Lau Naun tuotantoon joskus monta vuotta sitten new weird america/finland/mikälie -innostuksissani, mutta jotenkin siitä musiikista ei silloin saanut mitään ihmeellistä irti. Nyt Lau Naun ihastuttava luova hulluus ja ennakkoluulottomuus musiikin tekemisessä tekivät minuun ison vaikutuksen. Luuppikikkailu ja yksinkertaiset, konstailemattomat kappaleet lämmittivät sydäntä kovasti, mutta en edelleenkään saanut keikan aikana mitään jättisuuria kiksejä (taisin säästellä niitä tulevaan). Silti sanoisin, että Lau Nau oli yksi parhaita näkemiäni lämppäreitä. Hän olisi sopinut Joanna Newsomin taannoisille keikoille paremmin kuin Newsomin varsinaiset, varsin pliisut, lämppärit.

Sitten oli puolen tunnin vessatauko, ja kohta päästiinkin jo itse asiaan.

Nimittäin tukkahan siinä meinas lähteä päästä kun Kanadan pojat ja tytöt pisti surisemaan. :isosilmä: En edelleenkään pidä Kulttuuritalosta keikkapaikkana mähnäisten akustisten ominaisuuksiensa takia, mutta eilen se haittasi yllättävän vähän - olisiko johtunut sijainnistani paikan keskivaiheilla, tai mistä lie.
Joka tapauksessa, keikka oli vähintäänkin epätodellinen. Mun on ollut hankala mieltää, että gsy!be:n taustalla vaikuttavat tyypit ovat _ihmisiä_ ( :keijo: ), niin olihan se outoa kun yhtäkkiä tavallisen perheenisän ja -äidin ja keskivertomusatieteilijän näköiset, keski-ikää lähestyvät ihmiset ilmestyvät lavalle ja pistävät helvetin (hyvällä tavalla, heh) pystyyn. Surrealistista. :isosilmä: Kun tajusin, että kannattaa katsoa filmejä (kyllä, surisevat projektorit ja filmikelat :peukku: ), eikä soittajia, homma rupesi sujumaan. Aikamoisissa ihmesfääreissä sitä voikin ihminen käydä musaa kuunnellessaan.
2,5-tuntinen, sekä näkö- että kuuloaisteja täydellä teholla kuormittava show kävi toisaalta jossain vaiheessa myös puuduttamaan. Olin loppua kohti todella väsynyt (koska se kuuluisa välikuolema jäi tekemättä tulomatkalla), ja viimeisen kappaleen aikana nuokuin muutaman minuutin tuolissa istuallani (muuten seisoin), ja melkein nukahdin ( :keijo: ). Silti, yksi parhaista näkemistäni keikoista. Huomenna uudestaan? :tilt:


(PS. Pahoittelen pirstaloitunutta ilmaisuani. En vaan osaa.)
Lyyra
Digipahuus
 
Viestit: 8187
Liittynyt: Su 27 Huhti 2008 02:56

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja theia » Ti 18 Tammi 2011 15:05

Lyyra kirjoitti:Godspeed You! Black Emperor ja Lau Nau eilen Kulttuuritalolla. :vanhan_forden_liekki_hymiö_tähän_x3: (edit: hynis löytyi: Kuva Kuva Kuva ) ( :riips: olikse toi? - kuolo vois lisätä tän mein varastoon? :kauriinsilmät: )

Viimeks kun mä kommentoin liekkipään puuttumista kävi... krhm. tuolla puolivälin tienoilla. krhm.
so weak and powerless.
Avatar
theia
Pahvi
 
Viestit: 3417
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 23:56
Paikkakunta: Sherwood

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Sippura » To 17 Helmi 2011 14:29

Lyyra kirjoitti:Oho Matti! Eihän sitä soiteta koskaan.


Krhm, viimeisimmillä kiertueilla ollut vakioencore :tilt: Tällä Iäneti-kiertueella esitetty
Halmkronan lausumana :virne:

Täältähän se Päivänpolttajan rapsa löytyi kun jo tuolla keikkojen menolista -härpäkkeessä
kyselin fiiliksiä :hymyhali:

Toi kiertueen vika keikka ois niin pitänyt nähdä, lavalla oli nähty jammailevan Rasion
lisäksi donitseja ja kitaroiden hajotusta, mm. Belsebuubi oli kohdannut loppunsa.
Bändi oli rokannut kuin hirvi ja yleisö oli ollut mukana täysillä. Ja tosiaan Taistele
oli kuulunut biisilistaan, näin tältä kiertueelta 2 muuta keikkaa ja niillä sitä ei
(valitettavasti) soitettu. Vielä kun saisi Totenmannin kuulla livenä, vois kuolla
onnellisena :sydän:
And they can't build a satellite to tell you how loved you are
Sippura
Epäkelpo jäsen
 
Viestit: 1415
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 13:08
Paikkakunta: Täsä. Täälä.

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja päivänpolttaja » Ma 21 Helmi 2011 17:00

Juu, jouduin itse asiassa lähtemään kesken Pyörivien sähkökoneiden ehtiäkseni junaan ja jäi tuo kitaranhajotus näkemättä. Kerrottakoon vielä, että menin lähdettyäni aluksi väärästä ovesta Tampereen asemarakennukseen tai johonkin sen liepeillä olevaan sisään ja huomasin jonottavani jossain ravintolassa. Kyllähän se oikea ovi sitten löytyi melkein heti, kun siitä lähdin.
Meillä on kuule kaikilla rajoitteemme. :keijo:
päivänpolttaja
 
Viestit: 1033
Liittynyt: Su 26 Huhti 2009 22:58

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Pascal Lemoix » To 02 Kesä 2011 01:09

Heli Kajo esiintyi Annankadun kulmassa sijaitsevassa Kokomossa. Afrikkalaisteemaisessa ravintolassa saattoi tilata mitä moninaisempia cocktaileja, joiden valmistus tosin kesti kauan. Portsari kehotti pitämään kiirettä lipunhankinnassa, koska niitä on kyselty kovin. Mutta niitä ei saa vielä, vaan ehkä tunnin päästä. Maksointästä eteispalvelusta kaksi euroa, koska mitään ei ollut narikkaan antaa. Ei edes aivoja, ne jäivät työpaikalle. Sitten kun "lipunmyynti" alkoi, niin ottivat vain rahat eikä mitään saanut itselle. :hämillään: Whatever.

Itse keikka oli tosi mainio, hauskatunnelmainen, humoristinen ja koskettavakin. Kun se levy joskus valmistuu, niin siitä tulee hieno :D Heli munasi välispiikin, mutta yhdessä biisissä soi nokkahuilu, joka aiheutti yhdelle katsojalle kahden käden facepalmin, mutta sytytti muut. Leevi-coverkin kuultiin (Olet se poika, jota rakastan).

Rockrock! :D
"Tunne ei koskaan valehtele."
-Jorma Uotinen
Avatar
Pascal Lemoix
 
Viestit: 5211
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 00:54
Paikkakunta: L, Espoo

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Kibaya » To 02 Kesä 2011 01:53

Pascal Lemoix kirjoitti:Heli Kajo esiintyi Annankadun kulmassa sijaitsevassa Kokomossa. Afrikkalaisteemaisessa ravintolassa saattoi tilata mitä moninaisempia cocktaileja, joiden valmistus tosin kesti kauan. Portsari kehotti pitämään kiirettä lipunhankinnassa, koska niitä on kyselty kovin. Mutta niitä ei saa vielä, vaan ehkä tunnin päästä. Maksointästä eteispalvelusta kaksi euroa, koska mitään ei ollut narikkaan antaa. Ei edes aivoja, ne jäivät työpaikalle. Sitten kun "lipunmyynti" alkoi, niin ottivat vain rahat eikä mitään saanut itselle. :hämillään: Whatever.

Itse keikka oli tosi mainio, hauskatunnelmainen, humoristinen ja koskettavakin. Kun se levy joskus valmistuu, niin siitä tulee hieno :D Heli munasi välispiikin, mutta yhdessä biisissä soi nokkahuilu, joka aiheutti yhdelle katsojalle kahden käden facepalmin, mutta sytytti muut. Leevi-coverkin kuultiin (Olet se poika, jota rakastan).

Rockrock! :D


Ei se ollut afrikka :nirppa:
Joku luau-teema tai muu kiva saareke-meininki. Ainakin vessassa :virne:
En suostu afrikkaan, en!
Tahiti!
Indonesia!
Karibia!
Las Palmas! :virne:

Heli Kajo on ihana :sydän:
Biisit olivat lennokkaita, hauskoja ja myös lyriikoiden puolesta natsaavia.
Erityisesti minuun kolahti biisi, joka oli tehty aiemmin yleisöltä saaduista sanoista "korttitalo, jytky ja persu" :virne: Persusta tuli "per suu" :virne: Siinä oli missit, leijonat ja nuuskakin :muahaha:

Kävin vielä kiittämässä artistia keikasta ja kehumassa tykkäämästäni äänestä ja bändistä ja totesin, että Kajo on myös äärimmäisen herttainen persoona! Ihan mieletön karisma ja lämpö! :tipahdus: :sydän: Siis jestas sentään! Valovoimainen ihminen! :tipahdus:

Keikan olimme lähes eturiviä Pascalin kanssa. Kitaristi kävi yhden biisin ajan nojailemassa meidän/minun pöytään :keijo:

Ainakin kappaleet Kiina, Barcelona ja "jos kuolen nuorena" (jonka otsikkonimeä en muistanut itse, kiits pasc!) olivat koskettavia ja kauniita.

Ainii! Pääsin sanomaan kiitokset myös suoraan bändin kosketinsoittajalle, joka oli huima heppu! Niin jonkun retkun oloinen, mutta soitti yhden biisin silmät kiinni. Basistin nurkassa oli joku ruukkukasvi basistin edessä, niin en ehtinyt siihen niin keskittymään. Basso ja rummut kuitenkin löivät niin huolella, että sydän meni tahdissa. Tykkäsin siitä :sydän:
ensin mä vapisin aaltojen alla.
Opin olemaan antautumalla.
Avatar
Kibaya
Hörhökeijotar
 
Viestit: 6667
Liittynyt: Ma 28 Huhti 2008 17:19
Paikkakunta: Syövereissä.

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Emilia » Pe 03 Kesä 2011 15:47

Eikös Kokomo ole Hawaii-baari?
(Muok: Nettisivujensa mukaan on tiki-polyneesialais-baari. Ilmeisesti tuollaisellekin on sitten tilausta Helsingissä..)

Heli Kajosta en ole kuullutkaan, täytyypi tutustua. :tilt:
Elämän pienistä asioista kaikkein suurin on se,
joka pienuudellaan mullistaa elämämme loppuiäksi.
Avatar
Emilia
 
Viestit: 2931
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 15:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Aranwe » Pe 03 Kesä 2011 22:03

Kokomo on joo tikibaari, eli jotain havaijilaista meininkiä. Muovipalmuja räntäsateessa. Autenttinen tunnelma katossa. :friikkipeukku: Mikä vika oli Bellyssä?
Avatar
Aranwe
 
Viestit: 1257
Liittynyt: Ti 28 Joulu 2010 00:37
Paikkakunta: Brexit Wasteland

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Kibaya » La 04 Kesä 2011 01:00

Hähä!
Mähän sanoin, ettei ole afrikka :keijo:

Ei kai Bellyssä mitään vikaa ollut.
Helsingissä kai vaan on tietty baarien elinkaari ja sen elinkaari tuli täyteen :sori: So i've heard näiden kanssa.

Heli Kajo on edelleen ihana!
:sydän:
ensin mä vapisin aaltojen alla.
Opin olemaan antautumalla.
Avatar
Kibaya
Hörhökeijotar
 
Viestit: 6667
Liittynyt: Ma 28 Huhti 2008 17:19
Paikkakunta: Syövereissä.

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Emilia » Ma 27 Kesä 2011 13:22

Foo Fighters Kalasatamassa 26.6.2011

Keikka alkoi muutamalla uusimpien levyjen kappaleilla, jotka olivat itselle hieman tuntemattomampia mutta ei se menoa haitannut. Järjettömällä fiiliksellä aloittivat! Viimeistään My Hero ja Learn to Fly veivät mut aivan mukanaan.

En ole pitkään aikaan ollut millään keikalla, joten sekin ehkä vaikutti hieman siihen, miten innoissani olin, mutta olisi tämä silti mennyt ykköskastiin kaikkien kokemieni keikkojen seassa. Aivan mieletön riehuminen alusta loppuun. Jossain puolivälin tienoilla oli pieni suvanto mutta sekään ei pitkästyttänyt yhtään, kuten niin monesti keikoilla on tapahtunut.

Dave Grohl on aivan jumalainen mies. Tajusin sen viimeistään eilen. Huh, mäkin tahdon naimisiin tollasen kanssa. :hullu: Välispiikit olivat sopivan mittaisia ja kuivahkolla huumorilla höystettyjä. Chrisin kanssa vetivät myös kitarointiskabaa, mikä oli ehkä hauskempaa heistä kuin kuuntelijoista mut mikäs siinä. Itse en pistä yhtään pahitteeksi moista kikkailua. Kitaristit.. :hullu:

Biiseistä itseäni innostivat erityisesti Breakout, Monkey Wrench, Best of You ja vikana soitettu Everlong. Lisäksi bluescoveri Young Man Blues sai mut hurraamaan kovasti, vaikka ympärillä olevat ihmiset eivät tainneet olla ihan kartalla siitä, mitä tapahtui. Parituntisen rokkispektaakkelin jälkeen oli kädet ja jalat hellinä ja mieli korkealla.


Foo Fighters-Wheels 26th June Helsinki Finland Kalasatama (on you tube)
That's why I like to sing it here, coz you guys sing it back. :hymyhali:
Elämän pienistä asioista kaikkein suurin on se,
joka pienuudellaan mullistaa elämämme loppuiäksi.
Avatar
Emilia
 
Viestit: 2931
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 15:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Pascal Lemoix » To 07 Heinä 2011 02:33

Yona & Liikkuvat pilvet, Kokomo

Aiempi kokemus Yonasta oli vähäinen: Olin nähnyt hänet Summerissa, musiikinopettaja suositteli häntä ja sitten kuuntelin biisejä MySpace-sivuilta. Biiseissä on reilusti tilaa variaatiolle niin laulussa kuin soitossa. Laulun osalta mennään tässä suhteessa vähän Jippuun päin. Keikan loppupuolella soittajat pääsivät kunnolla jamittelemaan ja se oli keikan hauskinta osaa :D

Myös tämä yhtye harrasti improilua. Orkesterin sisäinen orkesteri Duo Karvaperse (kitaristi ja rumpali) saivat yleisön huutelusta Yonan muokkaaman kappaleen nimen, joka oli "Mies ja ampiainen saunassa" :D En tiedä, onnistuivatko soittajat luomaan kuvan juuri tästä tapahtumasta, mutta hauskaa oli.

Biiseistä minua eniten miellytti ja miellyttää "Uusi sävel". Ideologisesti Yona tuntuu uskovan rakkauteen ja yleiseen maailmanparannukseen. Moni biisi kuvasi kahden ihmisen yhdeksitulemista ja niitä oli spiikkien mukaan kirjoitettu esimerkiksi sateenkaarikokouksessa ja vankilan katolla.

Joo :D
"Tunne ei koskaan valehtele."
-Jorma Uotinen
Avatar
Pascal Lemoix
 
Viestit: 5211
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 00:54
Paikkakunta: L, Espoo

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Pascal Lemoix » La 16 Heinä 2011 01:21

Kohti keijouden keskipistettä, osa 1
Tammerfest 13.7. 2011


Lähdin suuntaamaan keijouden keskipistettä kohti Keskustorin teltan keikoilla, joilla esiintyivät Paula Koivuniemi ja Sleepy Sleepers. Uskon, että mahdollisuudet ovat hyvät.

Paula Koivuniemi
Suunnistus alueelle on helppo, koska olin viime vuonna samassa tapahtumassa, eikä ole käynyt niin kuin armeijassa, että teltan paikka vaihtuu. Saavun telttaan ehkä puolisen tuntia ennen keikkaa, haen yhden Fostersin käteeni (6 euroa). Juotaviahan saa kiitettävän hyvin tässä teltassa, joka on liikkumisen ja juomahuollon kannalta hyvä. Alusta ei ole jalka- eikä selkäystävällinen, se on kivikova (koska on kiveä :virne: ). Näen yhden kollegan ja juttelemme siinä sopivasti keikan alkuun asti.

Siirryn lähemmäs. Vasemmalla näen BB-Markon. Vai pitäisikö sanoa BB-Marko II:sen, kun heitäkin on jo kaksi. Kyse on siis tästä isokokoisesta ja huohottavasta Markosta eikä siitä painijasta.

Paula Koivuniemi saapuu lavalle korkkareissa, farkuissa ja beigenvärisessä nahka(?)takissa. Enpä enää muista, mikä biisi avaa keikan. Saattoi olla Sata kesää, tuhat yötä. Kuitenkin hittiputkeen päästään välittömästi, fiilis on yleisössä hyvä, iloinen. Tummat silmät, ruskea tukka aiheuttaa yllättävän vähän reaktioita kummallakaan puolella lavaa, se on selkeästi menettänyt asemiaan Paula-rankingissä. Jossain vaiheessa Paula sanoo, ettei Kapteeni aikaa tule tänään, vaikka sitä joku toivoo. Sata miestä tanssii keskenään ja kun päästään Tomppaan, huomaa, kuinka kova biisi se on. Tassut tiikerin raapaisee ja Paula raapaisee vasemmalla kädellään tottuneesti, ei ensimmäistä kertaa. Yleisö tekee vastaavia käsiliikkeitä, osa kahdella kädellä. Hienoa :D

Bändikin pääsee sooloilemaan, kitaristeista toinen esitellään hevikitaristina, basisti Suomen parhaana basistina, minkä Sliipparitkin varmaan myöntävät. Anssi Nykänen rummuissa esittää pitkän soolon. Illan päätteeksi päästään tietysti kaikkien kaulailubiisien äitiin, Aikuiseen naiseen. Hemmetin kivaa on :D Mieleen jää hyvän keikan maku, ihan kaikilla mittareilla.

--

Kipaisen tauolla pari kaljaa lisää, lähetän muutaman tekstiviestin tyypeille, jotka tunnen yhdeltä nettipalstalta ( :keijo: ). Sleepy-yleisö alkaa kokoontua. Lavalle kannetaan Kekkosen kuvia, siellä on pari mopoa käärittynä Suomen lipun väreihin, pari pahvista ruiskua, paita jossa teksti Fuck off! - Haistakaa vittu!. Yleisössä näkyy diinarikampauksia, farkkuliivejä ja muita 70-luvun muotiasusteita :keijo: Porukka on vanhempaa kuin esimerkiksi minä.

Avausraitana toimii Porilaisten marssi :keijo: x 14. Tämä voi olla lähellä sitä keijouden keskipistettä: Sleepy Sleepers marssii lavalle Porilaisten marssin tahtiin. Basisti ilmaantuu punaisessa painitrikoossa, toinen kitaristi on puettu neekeriksi. Juuri sillä Pekka ja Pätkä -tyylillä, että musta käkkäräperuukki ja naama sutattuna. Tätä on 2000-luvun huumori! :epäilevä: Tuomas Uusitalo on naisen asussa (myöhemmin selviää, että hän esittää Jutta Urpilaista) ja sotilaskypärä päässä. Ekana biisinä lähtee Tärisin mä täysin (Shakin all over), Sakke ja Mato tulevat sisään, samoin tanssitytöt. Tanssitytöistä toinen esittää pakkopaitaista potilasta, toinen häntä toruvaa lääkäriä. Potilas pyrkii nylkyttämään soittajien jalkoja. Biisi menee varsin jees, vaikkakin laulu ei ole valtavan tarkkaa.

Ekan biisin jälkeen kitaristi soittaa mihinkään liittymättömän soolon. Muuten tunnelma on seisova. Onko Sleepy Sleepers sortumassa tekotaiteelliseksi :isosilmä: Toisena varsinaisena biisinä starttaa Paskan möivät, joka on ilmeinen virhevalinta. Sleepyjen tasollakin biisi on b-luokkaa, ellei c. Näihin ei olisi varaa. Turkulaisvitsejä kerrotaan illan aikana, jo 957:n juontajat mainitsivat aiheesta ja Sleepyt tarttuvat tähän. Ensimmäisenä kerrottu Turku on ihan perseestä! jää kategorian parhaaksi, muut eivät tuo aiheeseen sanottavampaa lisäsyvyyttä. Välillä yleisön pitää huutaa kovempaa kuin turkulaiset.

Pölkyllä päähän menee tasoa ok, Surmanajaja Erkki Vasili Helminen jopa hyvin, koska eräs 50-luvulla syntynyt irrottelee tanssillisesti ihan kunnolla.. Tulee lisää vitsejä. Uusitalo juo viiniä pullosta, Nurmisen ja Jutilan toilailut on huomattu, Vesa Keskinen... seisovaa typeryyttä. Uusitalon ja Valtosen välille kehittyy jotenkin hyvää henkeä, jossa Uusitalon alakynsi ja Madon karkea karisma löytävät paikkansa. Sen sijaan Sakke Järvenpää on kaikella tasolla perseestä, kyllästyneen ja tylsän oloinen. Murhaa osan toistenkin jutuista.

Syö lanttuva tulee huonosti, Bodya, sporttia ja tsemppistä tylsänä läpilaskuna... Kävelen jo kauemmas. Mato pääsee kansanlauluihin: Tein minä pajusta pillun... :jaaha: Menen vessaan ja kuulen, kuinka Tume aloittaa Mr. Tampaxin. Vilkuilen vähän naisten reaktioita, mutta ei se ihmeempää herätä. Lähden ulos portista.

--

Vielä Ilona jonon tietämillä kuulen Sleepyjen soittavan Järkee vai ei:tä
"Tunne ei koskaan valehtele."
-Jorma Uotinen
Avatar
Pascal Lemoix
 
Viestit: 5211
Liittynyt: La 26 Huhti 2008 00:54
Paikkakunta: L, Espoo

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Triple H » La 16 Heinä 2011 05:01

Entwine oli livenä hieno. Törmäsin Niko Kapasen näköiseen mieheen ja hänen kavereihinsa. Heitettiin legendaa tovi ja sitten poistuin paikalta.
Pääsin väkivallatta eturiviin, eli ei ollut varmaan Henkka täynnä.

-Paskin rapsa evah!
Vastuu painaa.

Käpykangas do you miss me?

Jumalan edessä olemme kaikki savolaisia -Piispa Wille Riekkinen
Avatar
Triple H
 
Viestit: 1345
Liittynyt: La 25 Loka 2008 04:05
Paikkakunta: Unknown

Re: Keikkaraporttiröpötin!

ViestiKirjoittaja Shay » La 16 Heinä 2011 08:49

Triple H kirjoitti: -Paskin rapsa evah!

Ei voi olla, kun siinä oli Niko Kapanen mainittu.
Kuva
:sydän:
Lift me up above this, the broken, the empty. Lift me up and help me to fly away!
Avatar
Shay
Hukkasusi
 
Viestit: 3056
Liittynyt: Pe 25 Huhti 2008 20:32
Paikkakunta: Pään sisällä pimeässä

EdellinenSeuraava

Paluu Musiikki



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron